یلدا و سلامتی
توی یلدا چی بخوریم؟
شب یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب ساله که ما ایرانیا اونو مبارک میدونیم و جشن میگیریم.
ایرانیا به این باوریم که فردای شب یلدا با طلوع خورشید، روزا بلندتر میشه و آخر پاییز و اول زمستون رو شب زایش مهر یا زایش خورشید می دونن.
میوه و خشکبار، اصلیترین خوراکییای جشن یلدا هستن.
میوههایی پاییزی مخصوصا انار و هندونه تو سفره یلدا می شینه و به نوعی مردم با میوههای تابستونی وداع میکنن
حالا اگر می خواین از خواص سلامتی تنقلات یلدایی بدونین، منو تو ادامه همراهی کنین.
مغز پسته
پسته خیلی مقویه چرا؟
- چون ویتامینهای ب۱، ب۳ و ویتامین E، آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم داره.
- مغز پسته بخاطر آهنی که داره، خون سازه
- پسته آنتیاکسیدان خوبی داره و از بیماری های قلبی، پیشگیری می کنه.
نکته: مبتلایان به نقرس، دیابت و ناراحتیهای کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنن.
مغز گردو
- مغز گردو پروتئین، قند، آب و چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس و ویتامینهای A, B, C, Dو E رو داره.
- کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و فسفر خیلی خوبی تو گردو هست و برای درس خوندن، عالیه
- از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری میکنه
- منبعی از امگا ۶ و ۳
نکته: گردو رو با پوسته خارجی آن که قهوهای رنگه، خریداری کنین
هندونه
هندونه بیشتر یک میوه تابستانییه و خواص درمانی زیادی داره.
- ۹۲ درصد آب و ۸ درصد قند طبیعی داره ومقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی
- چاق کننده نیست
- التهاب رو تسکین میده و ورزشکارا بعد ورزش اگر بخورن، دردای بدنی شون کم میشه
- برای آسم و آرتروز خوبه
- یک آنتی اکسیدانه و برای جلوگیری از بیماریهای سرطانی مفیده
انار
- انار سرشار از ویتامینه
- برای جلوگیری از سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا مفیده
- انار برای سلامت قلب و عروق، جلوگیری از سکتهها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزایمر مفیده