پنیر و خواص و مضرات آن
آیا پنیر آدمو خنگ می کنه؟
از گذشته در بین مردم این تصور بوده. حالا چرا؟
چون کلسیم پنیر بالاست و برای جذب بهتر کلسیم, به فسفر نیازه که برای پنیر، این نیاز بیشتر از غذاهای کم کلسیم میشه.
منبع اصلی فسفر مغز انسانه و حالا اگر بخوایم مرتب پنیر بخوریم، سوخت و ساز فسفر بیشتر می شه.
حالا چیکار کنیم که این مقدار فسفری که می سوزونیم، جایگزین بشه؟
به راحتی! می تونین پنیرتونو با گردو بخورین که فسفر و ویتامین D زیادی داره و ضرر رو به سود تبدیل می کنه.
حالا برای اینکه از خواص و مضرات پنیر آگاه بشین، منو تو ادامه دنبال کنین.
حقیقت ماجرا
پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین و کلسیمه
اگر بتونیم در وعده صبحانه در كنار پنیر، سبزیجاتی مثل خیار و گوجه یا مغز گردو و بادام مصرف کنیم، یه تركیب كاملی داریم ولی اصلا ضرورتی نداره و اگر تنهام استفاده بشه، ضرری برای بدن نداره البته به شرطی که در طول روز و تو برنامه غذایی مون، فسفر کافی هم دریافت کنیم.
تاكنون نتیجه هیچ تحقیقی نشان نداده كه اگر پنیر زیاد مصرف بشه، هوش انسان آسیب میبینه. اما مواردی هست که تو ادامه به اونها اشاره می کنم.
خواص پنیر
- ضد سرطان
- ضد دیابت (سطح انسولین رو در حالت نرمال نگه می داره)
- تضمین سلامت قلب (کنترل فشار خون)
- سلامت دندان و استخوان
- کاهش دهنده فشار خون
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سلامت پوست و مو
- مفید برای ماهیچه سازی
مضرات پنیر
پنیر حاوی مادهای به نام تیرامینه که اگر از سد خونی مغز عبور کنه، باعث کاهش عملکرد ذهنی فرد میشه.
که البته آنزیمی هم تو بدن وجود داره که می تونه به راحتی جلوی این مقدار تیرامین رو بگیره مگر اینکه تو عملکرد این آنزیم، مشکلی پیش بیاد.
افرادی که حساسیت به لاکتوز دارن، نباید پنیر بخورن